sreda, 18. julij 2007

Popusti ISIC

Kot smo se dogovorili za ovalno mizo, naj bi imel vsak od nas mednarodno študentsko izkaznico (International Student Identity Card - ISIC), s pomočjo katerih si nadejamo tu ali tam kakšen popust med potovanjem.


Izkaznico se lahko pridobi na več koncih, zanjo je treba odšteti 7,10 EUR in eno barvno fotografijo svojega obraza. Za popuste se je najbolje obrniti na samem mestu, kjer se euri zapravljajo, v pomoč pa je gotovo lahko seznam, ki ga pripravljajo na uradni strani ISIC.

Verjetno si še kdo, poleg mene pravi: "Al' bomo velik, al' bomo mal popustov izrabli, jz ne vem - upam le, da jih bo vsaj za 7,10 EUR."

Pakiranje

Benjamin naprej hvala za blog.

Ura kaže nekaj čez 21.30 in jaz na veliko razmišljam, da bi jo s cimrom mahnila v Mc'Donaldsa, namesto da bi se ukvarjala s pakiranjem. Marko (cimer) me je tako že spraševal ali imam vse, ali še kaj rabim, ker trgovine so samo do 21.00 odprte, da sem se že malo zamislila, kdo kam odpotuje. Vesela sem za takšne prijatelje, ki imajo skrb, da vse poteka tako kot mora. Marko, če bereš tale blog hvala za vse in tudi hvala za prenosni disk, prišel nam bo prav.

Draga druščina, ki bomo čez par ur sedeli skupaj na letalu, vsi pri oknu seveda ;-) upam, da lepo pakirate in da ne boste česa pozabili doma. No, važno je da ste vi tam z osebnimi dokumenti, prtljaga bo že prišla za vami v primeru izgube.

Patricija

Potka v planu in v realnosti

Poleg drugih reči, ki jih imamo namen početi v šestih dneh bivanja na Irskem, smo splanirali tudi krožno pot po Irski. Za prevoz bomo uporabili najeto vozilo (upam, da po primerni ceni), s katerim si bomo ogledali nekaj izbranih lokacij - te, ki so vnaprej planirane in verjetno tudi kako, ki se bo nenadejano pojavila ob poti.

Planirana potka izgleda nekako takole:

1. Odhod iz Dublina
2. Tyrrellspass Castle
3. Galway
3.1. St. Nicholas' Collegiate Church
3.2. Galway Irish Crystal Heritage Centre
4. Galway Cathedral
5. The Burren
5.1. Caherconnell Stone Fort
6. Cliffs of Moher
7. in 8. Killmer-Tarbert Car Ferry
9. do 13. Dingle
14. do 17. Ring of Kerry
18. Rock of Cashel
19. Kilkenny Castle
20. Carlow Castle
21. Wicklow Gap Viev Point
22. Wicklow Mountains National Park Center
23. Powerscourt House and Gardens
24. Dublin

Vmes bo seveda treba nekje prespati, verjetno nekje v okolici mesta Dingle. Pa kako reč pojest. Zna pa se tudi zgoditi, da bo pot v realnosti precej drugačna. Da bomo vmes odkrili še kako zanimivo reč, in da bomo kakšno ali več načrtovanih točk izpustili in naše vozilce usmerili na druge, nenadejane lokacije.