sobota, 24. november 2007

Irski december

Sedaj je že jasno. Še pred novim letom grem zopet na Irsko, pogledat, kako se je Irska Buba znašla v novem stanovanju. Morda bo potrebovala kakšno pomoč, sicer pa se bova s prijateljem pač spravila raziskovat skrivnosti irskega glavnega mesta Dublin.


Letalske vozovnice so bile ekskluzivno poceni. Vsaka (od treh) le 0,01 €. Skupaj s taksami, prtljago Check-In Fee in provizijami za plačilo z mastercardom nekaj čez 70 €. Letiva iz Maribora v London, od tam pa po 3,5 urah (če ne bo zamuda iz MB-ja) v Dublin. Pristaneva 8. decembra zvečer in 16. zgodaj zjutraj odletiva proti Italiji (Treviso), z busom za 4,5 € greva proti jugu do 18 milj oddaljene želežniške postaje v Benetkah (Santa Lucia) in od tam s slovenskim vlakom (ICS) do Ljubljane, kjer izstopiva po enem zadnjih prečanj meje med Slovenijo in Italijo po okroglih 4 urah vožnje.

Edina negotova zadeva za sedaj je ta zadnja reč, saj voznega reda za vlak še ni - v začetku decembra naj bi se namreč spremenil, tako da tudi kart po najbolj ugodni ceni 15 € še nisva dobila. Kljub prenekaterih slabim izkušnjam s Slovenskimi železnicami, upam, da bodo kmalu na voljo - včasih jim je treba tudi malo zaupat.