torek, 17. julij 2007

Napoveduje se vreme

Thursday (20. 7.) will bring more frequent showers, and some of these could turn heavy and thundery, especially across Leinster and eastern parts of Munster and Ulster. The showers will die out after dark and it'll turn much fresher on Thursday night. Friday (21. 7.) morning should be bright with some good sunny periods, but showers will return in the afternoon, although they won't be as numerous nor as heavy as on Thursday. Friday will feel cooler and fresher in light winds as temperatures rise no higher than 16 to 18 degrees. Still some showers about on Saturday (22. 7.) - maybe even one or two heavy ones - but again a good deal of bright, dry, fresh weather in a light northwest breeze. Current indications are that much of Sunday will be dry.
To je to ... Izgleda, da nam vroče ne bo. Če bo šlo kdaj čez 20 °C, bo že veliko. Morda bo koga zeblo, ampak jopice lahko pomagajo. Predvsem pa primerna obutev - hja, da le ne bomo česa pozabili.
Tekočim (in padajočim) vremenskim zadevam lahko sledite na National Forecast.

Kaj imata skupnega Irska in Slovenija?

Torej kaj je skupnega tema dvema državama? Ja res je, obe državi imata obliko ptice. Slovenija je v obliki kokoši, Irska pa v obliki papagaja. Če pa imata še kakšno drugo skupno lastnost pa izveste, ko pridemo nazaj.

Buba hvala za idejo z malo oz. z veliko domišlije je lahko papagaj tudi medvedek, ki vozi avto :D če ma še kdo kakšno idejo naj pove.


Odhod in vrnitev

Odhajamo 19. julija 2007. Prihod na Letališče Maribor planiramo do 12:00, oddamo prtljago in uredimo še kake formalnosti, nato pa počakamo na polet letala družbe Ryanair ob 14:35 (let 5743). V London bomo prileteli ob 15:55 in nadaljevali polet v Dublin ob 19:25 (let 293). Pristanek na Irskem otoku je planiran za 20:50.

Vsak od devetih potnikov pri "ChekIn"-u odda do 15 kg težko prtljago, na letalo pa lahko nesemo en kos ročne prtljage (brez vseh nevarnih snovi, ki so na letaih prepovedane), ki ne sme presegati dimenzij 55cm x 40cm x 20cm.

V povezavi Maribor – London – Dublin imamo v Londonu 3 ure rezervnega časa, ki ga bomo prebili na letališču. V tem času je priporočljivo, da ne izgubimo svoje prtljage, oz. da je ne puščamo same, saj jo lahko kak vestni policist interpretira kot kakšno avtomatsko razstrelivo ali kaj temu podobnega.

V kolikor bo imelo letalo na poti iz Maribora v London več kot 3 ure zamude (kar ni pričakovati), bomo zamudili predvideni let iz Londona v Dublin. Nato si bomo skušali pridobiti vozovnice za zadnji let iz Londona v Dublin ta dan in hkrati skušali unovčiti že kupljene a neporabljene vozovnice za zamujeni let. Ob neuspelih pogajanjih, kar bo verjetno naš izplen, bodo nove vozovnice predstavljale dodaten strošek (cca. 12GBP) na našem potovanju.

Vračanje se bo dogajalo 26. julija 2007. Letalo iz Dublina vzleti ob 6:25 (let 202) in pristane v Londonu ob 7:45. Od tu nadaljujemo ob 10:50 (let 5742
) in pristanemo v Mariboru ob 14:10.

Vse ure so zapisane v lokalnem času, kar pomeni, da je ura 20:50 po Irskem času (trenutno GMT+1) po Slovenskem času 21:50 (GMT+2).